10.11.2017

Katarina Kresal članica upravnega odbora globalne mreže odvetniških pisarn Globalaw

Na letnem srečanju globalne mreže odvetniških pisarn Globalaw v Londonu je bila Katarina Kresal izvoljena za članico upravnega odbora, s čimer je Slovenija v tem pomembnem združenju prvič zastopana na tako pomembnem položaju. Globalaw je bil ustanovljen leta 1994 kot neprofitna organizacija in združuje več kot 110 odvetniških pisarn iz 84 držav. 

27.03.2015

Slovenski oglaševalski festival

Na povabilo izvršnega direktorja Pristopa Aljoše Bagole sem z Renato Salecl in Laro Bohinc sodelovala na okrogli mizi o položaju žensk v družbi (D)amazonke. Od dam do bojevnic, ki je bil v Portorožu v okviru 24. Slovenskega oglaševalskega festivala.

16.11.2014

TEDx Ljubljana - Ideje vredne širjenja

O reševanju sporov na TEDx Ljubljana v Cankarjevem domu

26.06.2012

Odziv na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice glede izbrisanih

Brez dvoma je sodbo potrebno spoštovati. V mojem mandatu smo sprejeli zakon, ki je uredil status izbrisanim. Ureditev tega vprašanja je bila prvi in najtežji korak pri reševanju problema izbrisanih, ki se je znašel tako v postopku interpelacije, kot v postopku predreferendumske ustavne presoje.

03.03.2012

Bil je pravi vihar

Pet let bo minilo od takrat, ko sem prišla med vas in ko smo si za slogan kongresa v Žalcu izbrali Vetrovno bo. Danes lahko rečem, da ni bilo samo vetrovno, da je bil pravi vihar. Povzročala so ga tako naša dejanja, kot razcvet gospodarske krize.

22.02.2012

V čem točno je greh Katarine Kresal?

Izjava Liberalne akademije na odziv na oddajo Ugani, kdo pride na večerjo

15.12.2011

S svojim odstopom odpiram prostor za konkurenčni boj, ki bo prinesel stranki novo vodstvo

Svet LDS je danes razpravljal o aktualno-političnih zadevah v luči predčasnih volitev. LDS ni dosegla rezultata, ki ga je načrtovala in pričakovala.

11.11.2011

Med volilno kampanjo me spremljajte na volitve2011.lds.si

Poleg neposrednega stika z državljankami in državljani, v LDS posebno pozornost namenjamo spletnim komunikacijam. Naše poglede in obiske po Sloveniji smo strnili na spletni strani http://volitve2011.lds.si, zato bom tudi sama vse svoje novice in bloge objavljala na tej strani.

26.10.2011

Te volitve bomo odigrali med ljudmi

Prepričana sem, da Slovenija ima perspektivo. Da se v Sloveniji da dobro delati. Da imamo Slovenke in Slovenci veliko znanja in ogromno potenciala. In da je čas tudi za optimizem.

11.10.2011

LDS pričakuje aktivno pomoč Virantove liste pri zagovarjanju Družinskega zakonika

Vedno bolj jasno se izkazuje, da Slovenija ni zgolj dvopolna. Tako dobivamo široko paleto strank in list, ki bodo prispevale vsaka svoj pogled in svoje rešitve na vprašanja, ki jih odpira čas.

10.10.2011

V LDS smo za širjenje političnega prostora, ne oženje, zato so nove kandidature dobrodošle

V LDS se zavzemamo za to, da bi se v slovensko politiko aktivno vključil čim širši krog sposobnih ljudi. V tem smislu vidimo tudi kandidaturo Zorana Jankovića na predčasnih volitvah kot pozitiven korak za slovensko politiko.

05.09.2011

12 najpomembnejših projektov

V treh letih smo na Ministrstvu za notranje zadeve izvedli več kot 160 projektov. Iz evropskih sredstev smo pridobili 21,4 milijonov evrov. Zaradi racionalizacije in varčevalnih ukrepov smo prihranili  6,2 milijona evrov.

26.08.2011

Kdo se boji prava?

Napoved Katarine Kresal, da bo vložila tožbo pri pristojnem sodišču, je pričakovano naletela na burne odzive in komentarje. V vsaki družbi so spori njen stalni in konstitutivni element. Do njih prihaja zaradi nasprotujočih si interesov med posamezniki, skupinami ali institucijami.

25.08.2011

Katarina Kresal dobila soglasno podporo stranke

V enournem uvodnem nagovoru je podrobno pojasnila celoten postopek najema prostorov na Dimičevi 16 in po razpravi je 54 članic in članov sveta glasovalo za njeno podporo, proti ni bil nihče.

11.08.2011

Odziv LDS na odstop

V imenu LDS se je na odstop odzval predsednik Sveta LDS Tone Anderlič in zapisal, da je Katarina Kresal še enkrat več dokazala, da zanjo spoštovanje pravne države ni prazno geslo.

10.08.2011

Nepreklicno odstopam z mesta ministrice za notranje zadeve

Komisija je ugotovila, da za najem Dimičeve niti jaz niti kdo drug od zaposlenih na ministrstvu ni zahteval ali sprejel zase kakšne koristi, niti jim takšne koristi ni ponujal najemodajalec ali kdo tretji. Komisija meni, da bi se morala izločiti iz vseh postopkov, ker sem bila z najemodajalcem v preteklosti nekajkrat v zasebnem stiku, čeprav sama postopkov nisem vodila.

09.08.2011

Odziv na mnenje Računskega sodišča

Danes smo na Ministrstvu za notranje zadeve prejeli odločitev Računskega sodišča, ki je v revizijskem poročilu o zagotavljanju poslovnih prostorov za potrebe MNZ v obdobju od 1.1.2007 do 30.6.2010 izdalo negativno mnenje.

 

08.07.2011

Vlada se je že lani s sporazumom s sindikati zavezala, da bo uredila dodatke k policijskim plačam

Zaradi številnih napačnih informacij Ministrstvo za notranje še enkrat pojasnilo, da s svojim predlogom zakona ne posega v sistem plač v javnem sektorju in da policija še vedno ostaja del plačnega sistema javnih uslužbencev.

01.07.2011

Z otvoritve novih prostorov Policijske postaje G. Radgona

Objekt se razprostira na skoraj petih hektarih zemljišča, s 1500 kvadratnih metrov uporabne površine. Investicija vredna nekaj več kot 2 milijona evrov je namenjena za delo 37 zaposlenih in seveda vsem tistim državljanom, ki se vsakodnevno obračajo za pomoč na policijo.

30.05.2011

S policisti mirovniki na sprejemu pri predsedniku države

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem ob svetovnem dnevu pripadnikov mirovnih misij ONZ ter vseh misij, ki potekajo z njenim soglasjem.

30.05.2011

Celotno linijo odločanja v državi moramo poenostaviti

V državi z dvema milijonoma prebivalcev imamo sistem odločanja tako zapleten, da že škodi samemu sebi.

28.05.2011

Govor na kongresu LDS

Gospe in gospodje, pred štirimi leti sem stala na podobnem odru v Žalcu. Neka povsem druga Katarina in vendar tako ista.

09.03.2011

Vsak dan bolj jasna slika orožarskih poslov okoli Janeza Janše

Ko se nekdo, ki se sooča s tako težkimi obtožbami, kot je zasebnopridobitna trgovina z orožjem, začne braniti z mojimi avtomobili, kaže, da je res v hudi stiski.