10.10.2011 Avtor: Katarina Kresal

V LDS smo za širjenje političnega prostora, ne oženje, zato so nove kandidature dobrodošle

V LDS se zavzemamo za to, da bi se v slovensko politiko aktivno vključil čim širši krog sposobnih ljudi. V tem smislu vidimo tudi kandidaturo Zorana Jankovića na predčasnih volitvah kot pozitiven korak za slovensko politiko.

Širjenje možnosti izbire bo tudi dodatna vzpodbuda volivcev k udeležbi na volitvah, visoka volilna udeležba pa je odraz demokratičnosti družbe.

Z Listo Zorana Jankovića LDS že dobro sodeluje v ljubljanskem mestnem svetu in verjamemo, da lahko takšno sodelovanje nadaljujemo tudi na državni ravni.

V LDS gremo na volitve suvereno in kot samostojna stranka, volilni postopki so v zaključni fazi, naša mreža je aktivna po vsej Sloveniji. Naše osnovno vodilo za naslednji mandat je vzpostavitev enostavne države, ključna elementa za dosego tega pa poenostavitev in racionalizacija procesa odločanja. Slovenija namreč potrebuje manj birokracije, bolj enostavne predpise in postopke, predvsem pa ljudem bolj prijazno in učinkovito vodenje. Temeljno načelo našega delovanja še naprej ostaja dosledno spoštovanje pravne države. Tega smo se v tem mandatu korektno držali tako v primerih vsebinskega razhajanj, kakor tudi, ko je bilo to v našo škodo. Načel se pač v LDS vedno držimo. Enostavna država in pravna država sta za nas temelj v službi razvoja podjetništva ter zagotavljanja svoboščin ljudi. Na slednjem področju smo lahko v tem mandatu naredili res veliko, saj sta nam bila zaupana takšna resorja. V prihodnjem mandatu si želimo še večje odgovornosti in to tudi na področju gospodarskega razvoja. Z dosežki v teh treh letih smo dokazali, da nam zaupane naloge izvajamo korektno in učinkovito. In na tej liniji bomo tudi nadaljevali.