25.08.2011 Avtor: Petra Škofic

Katarina Kresal dobila soglasno podporo stranke

V enournem uvodnem nagovoru je podrobno pojasnila celoten postopek najema prostorov na Dimičevi 16 in po razpravi je 54 članic in članov sveta glasovalo za njeno podporo, proti ni bil nihče.

Ob koncu seje je Katarina Kresal povedala, da je zadovoljna, da ji kolegi in kolegice v stranki zaupajo in si želijo, da gredo skupaj naprej. Današnji dogodek je dobra osnova za naše delo naprej, je dejala in napovedala, da se bo morala stranka dobro pripraviti za prihodnje volitve. Na teh nameravajo staviti na vrednote v okviru katerih LDS vedno dela, to so pravna država, človekove pravice, učinkovito gospodarstvo in načelnost.

Svoj in odnos LDS do institucij pravne države je Katarina Kresal ob izdaji mnenj računskega sodišča in komisije pokazala s tem, da je nemudoma odstopila z mesta ministrice za notranje zadeve. Ne glede na to, da mnenji inštitucij spoštuje pa to ne pomeni, da se z njima tudi strinja. Tudi inštitucije pravne države se lahko motijo ali zadeve naredijo drugače, kot bi ocenjevali, da je pravilno in primerno,je dejala, zato je najbolj osnovna pravica vsakega posameznika v demokratični državi, pravica do pravnega sredstva. Svoje nestrinjanje z mnenjem komisije bo zato izrazila tam kjer se to v pravni državi tudi počne, na sodišču, ter s tožbo v upravnem sporu izpodbijala načelno mnenje komisije.